Recepty

Recepty > polévky > pepíčkova kmínová polévka

Pepíčkova kmínová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

Lžíce sádla, půl lžičky celého kmínu, lžička drceného kmínu, lžička sladké červené papriky, lžíce hladké mouky, lžička vegety (popř. masox či bujón, nebo vývar), voda. Pro různé varianty můžete použít i chléb, kořenovou zeleninu, česnek, pepř.

Recept na přípravu:

Sádlo nechte rozpustit na středním ohni (teplota 4ze6 nebo 6z9), přidejte kmín a opražte ho. Až kmín bude krásně vonět, přidejte lžičku sladké červené papriky a chvíli potom lžíci hladké mouky. Až se zatáhne paprika a udělá se „pseudojíška“, zalijte ji vodou, rozmíchejte a nechte povařit. Vhoďte masox, bujón či vegetu a vařte 10 minut. Až bude mít polévka světlehnědou barvu, vlijte rozšlehané vejce a rozmíchejte jej. A je hotovo. Pokud jste fandové zeleniny v každé polévce, můžete přidat i kořenovou zeleninu. Pokud ji nastrouháte, bude to rychlejší.

Další recepty:
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Nepečená kokosová roláda kterou přelijeme čokoládovou polevou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kmínová polévka recept

Recepty
Motto

Pepíčkova kmínová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.