Recepty > polévky > pekingská kuřecí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru slepičího vývaru, 100 g slepičího masa, 100 g vepřového masa z plecka, sůl, Glutasol, 200 g šunky, 100 g bambusových výhonků, bílý pepř, 2 vejce, 1 lžíce vína, 1 lžíce octa, 1 lžička cukru, 1 lžíce škrobu, petrželová nať, 1 cibule se zelenou natí
Recept na přípravu:
Do vývaru vhodíme na kostičky nakrájené vepřové a slepičí maso a zavaříme. Sebereme pěnu a přidáme nakrájenou šunku a bambusové výhonky, pepř, víno, ocet, cukr a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké. Nakonec zavaříme rozšlehané vejce, přesekanou cibulku a petrželku. Dochutíme Glutasolem.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Mléková polévka s nudlemi se pyšní jednoduchou přípravou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Kuřecí polévka se žampiony
Ochutnejte recept pekingská kuřecí polévka.