Recepty > kachna > pečená kachna s jablky a zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kachna, sůl, kmín, 3 jablka, hlávka červeného zelí, 1 lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 dcl červeného vína, lžička cukru, lžíce hladké mouky
Postup přípravy pokrmu:
Očištěnou kachnu osolíme a posypeme kmínem. Poté kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a v předem vyhřáté troubě pečeme za občasného podlití, obrácení a sbírání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny kachny nebo je dusíme ve výpeku. Když je kachna dozlatova upečena, vyjmeme ji a naporcujeme, vypečené sádlo slijeme, výpek podlijeme vodou a povaříme.
Během pečení kachny (když máme k dispozici dostatek vypečeného kachního sádla) připravíme červené zelí. Na vypečeném sádle osmahneme pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí, lžičku soli a lžičku kmínu, přelijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 45 minut). Ke konci dušení vlijeme víno, přisladíme a nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Za občasného promíchání povaříme, podle chuti přisolíme nebo přikyselíme octem a přidáváme jako přílohu k pečené kachně s knedlíkem či bramborovým knedlíkem.
Další recepty:
staročeská kachna vnáší do jídla tradiční české chutě, pečená kachna je oblíbený recept, pečené kuře po staročesku, kachna na medu má lahodnou chuť, kuře na paprice mnoho lidí přímo miluje, játrová omáčka recept na přípravu, kuře na zelí
Recept, podle kterého připravíte pokrm pečená kachna s jablky a zelím.