Recepty > polévky > papriková bramboračka s houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
sůl, 100 g čerstvých nebo 10 g sušených hub, 350 g brambor, 30 g oleje, 40 g hladké mouky, 30 g cibule, 1 lžička mleté červené papriky, kmín, petrželová a celerová nať
Recept na přípravu:
Do dvou litrů vody dáme vařit očištěné, nadrobno pokrájené houby. Když jsou houby měkké, přidáme na malé koustičky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Z oleje a mouky si připravíme tmavší jíšku, přidáme do ní nadrobno nakrájenou cibuli, opražíme, přisypeme trochu mleté červené papriky, soli, kmínu, posekané celerové natě, zalijeme vodou, důkladně rozvaříme a přecedíme do polévky. Převařenou polévku odstavíme a přidáme do ní umytou posekanou petrželovou nať. Když se bramborová polévka ještě vaří, můžeme do ní ještě přidat i na nudličky pokrájenou nebo postrouhanou zeleninu.
Další recepty:
Brokolicová krémová polévka můžeme ji posypat nastrouhaným eidamem.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Těstoviny s listovým špenátem mandlovými lupínky a parmezánem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme na talíři petrželkou.
Smetanová bramboračka s houbami dochucená octem.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Italská rajčatová omáčka do které vmícháme zakysanou smetanu.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept papriková bramboračka s houbami.