Recepty > kuře > omáčka z drůbežích jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
drůbeží játra, 1 středně velká cibule, 2 lžíce sádla, másla nebo oleje, 1 malá plechovka žampionů, 1/2 masoxu, 2 lžíce instantní jíšky, sůl, mletý pepř, česnek, 2-3 hrsti rýže
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme najemno, játra na drobnější kostičky, cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme játra, která orestujeme. Než se játra začnou připalovat, přidáme žampiony, masox, zalijeme přiměřeným množstvím vody a necháme chvilku provařit. Poté přidáme dvě lžíce instantní jíšky (případně zahustíme pouze moukou), necháme 2-3 minutky provařit za stálého míchání, dochutíme solí, mletým pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Omáčku z drůbežích jater podáváme s rýží.
Další jídla:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s majoránkou.
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Drůbeží játrová paštika s lžící roztopeného másla.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou a vařenými brambory.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Játrová omáčka z kuřecích jater je dobrůtka.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Dršťková polévka z václavek které rostou například na pařezu.
Drůbeží drůbková polévka
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm omáčka z drůbežích jater.