Recepty > polévky > okurková polévka za studena
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g salátové okurky, 1 kelímek bílého jogurtu, 250 ml biokysu, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžíce oleje, 1 lžíce nakrájených ořechů, kopr
Recept na přípravu:
Oloupanou okurku nastrouháme. Jogurt smícháme s biokysem, česnek utřeme se solí, přidáme společně se lžicí oleje k okurce a promícháme. Necháme vychladit a před podáváním studenou okurkovou polévku ozdobíme nasekanými nebo pomletými ořechy a nadrobno nasekaným koprem.
Další recepty:
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s uzeným masem a nasekaným koprem.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s klobásou, můžeme přidat cukr.
Polévka z červené řepy s vejcem.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Polévka z červené čočky
Ochutnejte recept okurková polévka za studena.