Recepty > omáčky > okurková omáčka ze salátovek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg salátových okurek, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, cukr, citronová šťáva, vývar, sůl
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem, přidáme najemno pokrájenou cibuli, cukr, sůl, rozšleháme a 15 až 20 minut povaříme. Poté do omáčky přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku a vaříme dalších 10 minut. Nakonec je dochutíme solí a citronovou šťávou do sladkokyselé chuti.
Okurkovou omáčku podáváme s knedlíkem a vařeným masem nebo s vařenými vejci.
Další recepty:
cuketová polévka se sýrem, okurková omáčka, plněné čokoládové košíčky, rajská omáčka s masovými kuličkami, cuketová polévka s brambory, cuketová omáčka s masovými kuličkami, kuřecí kostky v omáčce ze sýru Niva, česneková omáčka, houbová svíčková, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, houbovka, zelná omáčka, hořčičná omáčka z vývaru, černá omáčka
Dobrou chuť vám přeje okurková omáčka ze salátovek.