Recepty > francouzská kuchyně > normandský květákový krém
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
1 velký květák, 800 ml vývaru z hovězího masa a morkových kostí, 200 ml mléka, 40 g másla, 2 vaječné žloutky, pepř, sůl
Postup přípravy:
Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Zbytek této vody přilijeme k vývaru a do připravené tekutiny propasírujeme měkký květák. Povaříme přibližně 8 minut a přilijeme 2/3 mléka. Znovu krátce povaříme, odstavíme, vložíme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Další recepty:
toulonská omeleta, dijonské brambory, ratatouille, baskické fazole, česnečka, kmínová polévka, cuketa po řecku, kuřecí kung-pao, kuře na paprice, toulonské závitky, houbový guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.