Recepty > polévky > netradiční česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry vody, 2 masoxové kostky, 5 větších brambor, lžička kmínu, 2 krajíce staršího chleba (jen střídka), česnek, majoránka, pepř, trocha ďábelského koření, polévková lžíce másla
Recept na přípravu:
Vodu s masoxem, brambory na kostičky, rozdrobený chléb a uvaříme do měkka. Přidáme koření, prolisovaný česnek a česneková polévka se může podávat.
Další recepty:
Topinky s játry osolíme a opepříme.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Smetanová koprová omáčka
Netradiční česnečka má své chuťové kouzlo.