Recepty > kuře > nepravá dršťková polévka z drůbežích žaludků s ovesnými vločkami
Potřebné suroviny:
400 g žaludků, 1,5 l vody, sůl, 1 kostka masoxu, 40 g sádla, 1 větší cibule, 1 lžička sladké papriky, špetka pálivé, 40 g ovesných vloček
Postup přípravy:
Důkladně omyté žaludky vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a přidáme masox. Hrnec uzavřeme a žaludky upravujeme do změknutí. Mezitím co se vaří žaludky, osmažíme na sádle oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulí, doplníme ji oběma druhy paprik a zalijeme vodou. Do vařící vody se solí nasypeme vločky a vaříme je doměkka. Asi po půl hodině celkové doby varu vypustíme páru z hrnce, hrnec otevřeme a zjistíme, zda jsou žaludky měkké. Žaludky scedíme, vývar přidáme k vločkám a přidáme i na drobné nudličky nakrájené žaludky. Nakonec podle chuti polévku dokořeníme.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená majoránkou.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla nepravá dršťková polévka z drůbežích žaludků s ovesnými vločkami přináší na talíř svoji chuť.