Recepty

Recepty > polévky > nedělní rajská polévka

Nedělní rajská polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hovězího masa na polévku s kostí, rajčatový protlak, cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), snítka libečku, kousek skořice v celku, plátek citronu s kůrou, 1 hřebíček, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1-2 bobkové listy, sůl, 2-3 dcl bílého vína, tmavá máslová jíška, cukr, uvařené široké nudle

Recept na přípravu:

Všechny suroviny s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dáme vařit do studené vody. Pomalu táhneme za odebírání pěny. Když je maso měkké, vývar procedíme. Do vývaru všleháme metlou protlak, jíšku, důkladně provaříme a dochutíme vínem a cukrem, podle chuti dosolíme. Zchladlé maso nakrájíme na kostky a vložíme do polévky. Zvlášť uvařené široké nudle si každý dává do polévky podle chuti sám přímo na talíři.

Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Sladká koprová omáčka se smetanou.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Bramboračka s houbami a kořenovou zeleninou.
Rajská polévka s rýží z protlaku.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Rajská omáčka s masovými kuličkami chutná s kynutým knedlíkem.
Polévka z kuřecích krků které můžeme obrat.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky kteroé na talíři přelijeme.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Rajská polévka s těstovinami

Recepty
Motto

Ochutnejte recept nedělní rajská polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.