Recepty

Recepty > těstoviny > neapolské fazole s těstovinami

Neapolské fazole s těstovinami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

300 g fazolí, 250 g různých těstovin, 2 stroužky česneku, 1 celer, 1 feferonka, 100 g loupaných rajčat, 1 lžíce rajského protlaku, sůl, extra virgin olivový olej

Postup přípravy neapolských fazolí s těstovinami:

Fazole nejprve na 12 hodin namočíme do vody. Poté je uvaříme v osolené vodě.
Na pánev nalijeme olej, necháme zahřát a osmažíme rukou zmáčknutý česnek, nakrájíme celer a přidáme ho do pánve. Jakmile česnek dostane barvu, odstraníme ho z pánve a přidáme nadrobno rozkrájenou feferonku, loupaná rajčata a lžíci rajského protlaku. Povaříme 5 minut, podle potřeby podlijeme vodou. Uvařené fazole smícháme s hotovým základem, přibližně třetinu fazolí propasírujeme nebo rozmixujeme, aby se omáčka zahustila. Nakonec přidáme postupně těstoviny, nejdříve největší, po 2-3 minutách menší, nejmenší nakonec. Vaříme do změknutí. Podle potřeby dochutíme solí a na talíři zakápneme olivovým olejem.

Další recepty:
sýrová omáčka s česnekem a těstoviny, špagety Aglio olio e peperoncino, italské rizoto s houbami

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.