Recepty > ryby > nakládané ryby
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
čisté pevné ryby (velké rozřezané po délce), ocet, voda, sůl, nakrájené čerstvé zelí, cibule
Postup přípravy:
Ocet a vodu smícháme v poměru 1:1 a přidáme sůl, aby byl vzniklý nálev jemně slaný. Nakrájené čerstvé zelí a cibuli osolíme a dobře promícháme. Do sklenice o obsahu 5 litrů vkládáme ryby a zelí s cibulí, které vzájemně prokládáme po vrstvách, zalijeme nálevem. Přidáme 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření a 1 bobkový list. Poté necháme dva týdny stát v chladničce.
Další recepty:
polévka halászlé, ryby nakládané na kyselo, kuře na paprice
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.