Recepty > polévky > moskevský boršč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g čerevené řepy, 200 g kořenové zeleniny, 1 velká cibule, 600 g hlávkového zelí, 2 litry vývaru z hovězího masa, 500 g vařeného hovězího masa, 150 g párků, 100 g šunky, 2 lžíce rajského protlaku, 100 g másla, 2 lžíce octa, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 lžíce sekaného kopru, kysaná smetana, sůl, cukr, světlá jíška na zahuštění
Recept na přípravu:
V hrnci rozustíme polovinu množství másla, přidáme nastrouhanou červenou řepu, zalijeme trochou vývaru, přidáme rajský protlak a ocet a pod pokličkou asi půl hodiny dusíme. Na zbylém másle podusíme nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Po asi 20 minutách přisypeme 2-3 lžičky cukru, chvíli dusíme a odstavíme. Do zbylého vývaru mezitím vložíme nakrouhané zelí a vaříme asi čtvrt hodin. Pak do hrnce slijeme podušenou řepu, zelí a zeleninu. Přidáme bobkový list, celý pepř, osolíme, zahustíme jíškou a společně asi 40 minut povaříme. Nakonec vložíme na kostky pokrájené maso, a nakrájené párky a šunku. Porce na talířích zjemníme kysanou smetanou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou chutnají.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Banánové muffiny s kousky čokolády
Ochutnejte recept moskevský boršč.