Recepty > hovězí maso > moravský závitek s klobásou
Na tento recept bude potřeba:
4 plátky hovězího masa, 100g kysaného zelí, 200g moravské klobásy, hladká mouka, 3 dl birellu, olej, 1 cibule, sůl, mletý pepř, jehla na upevnění
Postup přípravy:
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem, rozdělíme zelí a klobásu. Srolujeme, upevníme jehlou a obalíme v mouce. Zpěníme nakrájenou cibuli, orestujeme závitky, podlijeme birellem a dusíme doměkka.
Podáváme s bramborovými knedlíky.
Další recepty:
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Kachní roláda pečená.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Moravské kyselo
Moravský závitek s klobásou osloví jedlíky svou chutí.