Recepty > kuře > mleté řízky z polotovaru na drůbeží sekanou zapečené s jablky a sýrem
Potřebné suroviny:
400 g polotovaru na drůbeží sekanou, 2 šťavnatá jablka, kari koření, 4 plátky tvrdého sýra (eidamu), petrželka, rajče, ředkvička apod. na ozdobu, tuk na vymazání formy
Postup přípravy:
Z rozmrazeného polotovaru tvarujeme čtyři nízké plátky. Na pánvi s rozehřátým tukem je po jedné straně opečeme. Přeneseme je do varné formy nebo na větší pánev dobře vymazanou tukem. Každý řízek vždy poklademe plátkem oloupaného jablka bez jádřince, posypeme kořením kari a překryjeme plátkem sýra. Zapékáme v dobře vyhřáté troubě nebo na grilu. Ihned po zapečení podáváme ozdobené buď plátkem rajčete, nebo ředkvičkou a přizdobíme vždy ještě petrželkou.
Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Gulášová polévka z mletého masa s polévkovým kořením.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůtí řízky
Recept na přípravu jídla mleté řízky z polotovaru na drůbeží sekanou zapečené s jablky a sýrem přináší na talíř svoji chuť.