Recepty > kuře > mleté řízky z polotovaru na drůbeží sekanou s drůbežími játry
Potřebné suroviny:
500 g polotovaru na drůbeží sekanou, 100 g drůbežích jater, sůl, pepř, 20 g slaniny, hladká mouka na obalení, tuk na osmažení
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme játra. Omyjeme je, odblaníme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme také nadrobno, rozškvaříme ji, vložíme na ni játra, opékáme je nejdříve jen opepřená, a když jsou zcela opečená, nekrvavá, měkká, pak je osolíme. Na pomoučeném prkénku rozdělíme rozmraženou sekanou na čtyři dílky, dlaněmi je roztlačíme, doprostřed dáme připravená, na čtyři díly rozdělená játra a upravíme kulatý tvar tak, aby náplň z řízku nevytékala. V pánvi s rozehřátým tukem smažíme po obou stranách. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí řízky
Recept na přípravu jídla mleté řízky z polotovaru na drůbeží sekanou s drůbežími játry přináší na talíř svoji chuť.