Recepty > kuře > mleté řízky z polotovaru na drůbeží sekanou plněné hráškem s vejci
Potřebné suroviny:
500 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení, tuk na osmažení
Náplň: 20 g másla, 100 g (necelý šálek) sterilovaného hrášku, 2 vejce
Postup přípravy:
Na máslo vložíme odkapaný hrášek, prohřejeme jej a přidáme vejce. Za stálého míchání je necháme ztuhnout. Na pomoučeném prkénku rozdělíme rozmražený polotovar na čtyři díly. Pomocí dlaně je roztlačíme na placičku a poklademe náplní, rozdělenou také na čtyři díly. Dobře uzavřeme a upravíme do kulatého tvaru a smažíme je po obou stranách v pánvi s rozehřátým tukem.
Další jídla:
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Krůtí řízky
Recept na přípravu jídla mleté řízky z polotovaru na drůbeží sekanou plněné hráškem s vejci přináší na talíř svoji chuť.