Recepty > kuře > mleté řízky ve vaječném těstíčku z polotovaru na drůbeží sekanou
Potřebné suroviny:
400 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení
Těstíčko: 2 vejce, 50 g polohrubé mouky, sůl, tuk na smažení
Postup přípravy:
Na pomoučeném prkénku rozdělíme rozmražený polotovar na čtyři díly. Roztlačíme je na tvar silnějších řízků. Obalíme po obou stranách v hladké mouce. Pak připravené řízky namáčíme po obou stranách v těstíčku a v rozehřátém tuku osmažíme. Těstíčko připravíme rozšleháním vajec s moukou a solí.
Další jídla:
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Krůtí řízky
Recept na přípravu jídla mleté řízky ve vaječném těstíčku z polotovaru na drůbeží sekanou přináší na talíř svoji chuť.