Recepty > kuře > mleté řízky obložené drůbeží šunkou a sýrem z polotovaru na drůbeží sekanou
Potřebné suroviny:
500 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení, tuk na smažení
Na obložení: 100 g drůbeží nebo krůtí šunky, 100 g tvrdého, nejlépe uzeného sýra
Postup přípravy:
Rozmrazený polotovar na drůbeží sekanou rozdělíme na pomoučeném prkénku na 4 díly. Tvarujeme pěkné kulaté řízky. Šunku také rozdělíme na 4 díly. Sýr nakrájíme na 4 hranolky. Zabalíme je do šunky a vše spíchneme párátkem. Na pánev s rozehřátým tukem vložíme řízky. Jakmile jsou opečené, necháme je na teple a do tuku vložíme jen prohřát sýr zabalený v šunce. Jakmile by začal sýr ze šunky vytékat, hned ho z tuku vyjmeme a pomocí ozdobného párátka zapíchneme šunku se sýrem do bifteku. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Krůtí řízky
Recept na přípravu jídla mleté řízky obložené drůbeží šunkou a sýrem z polotovaru na drůbeží sekanou přináší na talíř svoji chuť.