Recepty > kuře > mleté řízky obložené jablkem a pomerančem z polotovaru na drůbeží sekanou
Potřebné suroviny:
500 g polotovaru na drůbeží sekanou, hladká mouka na obalení, tuk na osmažení, 2 jablka, 1-2 pomeranče
Na ozdobu: višni a hlávkový salát
Postup přípravy:
Rozmražený polotovar nakrájíme na 4 porce a na pomoučeném prkénku utvoříme pěkné vyšší kulaté řízky. Zvlášť připravíme jablka. Musí být měkká a dobře vyzrálá s bezvadnou slupkou. Vykrojíme z nich jádřinec a nakrájíme je na plátky silné 8 mm. Pokapeme pomerančovou šťávou, aby jablka nezhnědla. Pomeranč velmi pečlivě oloupeme a také nakrájíme, ale ještě na trochu silnější plátky. Višně necháme dobře odkapat. Na pánvi s rozehřátým tukem osmažíme připravené řízky, pokryjeme je připraveným jablkem, na ně položíme plátek pomeranče a na povrchu vše spíchneme ozdobnou jehlou s višní.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí řízky
Recept na přípravu jídla mleté řízky obložené jablkem a pomerančem z polotovaru na drůbeží sekanou přináší na talíř svoji chuť.