Recepty > polévky > mléková polévka s cibulí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
70 g másla, 100 g cibule, 1,5 litru mléka, 5 žemlí, tuk, 3 vejce, 100 g strouhaného čedaru, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme částí mléka, uvaříme a prolisujeme sítem. Do cibulového protlaku přidáváme zbylé mléko a povaříme. Mezitím dáme na dno polévkové mísy plátky osmažené žemle. V hrnku rozšleháme vejce, která osolíme a opepříme. Částí vajec polijeme plátky žemlí a posypeme je strouhaným sýrem. Na to vložíme další plátky osmažené žemle, přelijeme zbytkem vajec a posypeme opět sýrem. Vřelý cibulový protlak nalijeme do polévkové mísy a podáváme.
Další recepty:
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Mléková polévka s nudlemi se pyšní jednoduchou přípravou.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Mléková polévka
Ochutnejte recept mléková polévka s cibulí.