Recepty > polévky > mléková houbovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g čerstvých hub, 50 g másla, 200 ml masového vývaru, 500 ml mléka, 1 stroužek česneku, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce sekané petrželové natě, strouhaný muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a dáme spolu s drobně nakrájeným česnekem na rozehřáté máslo. Zalijeme polovinou vývaru, piřdáme sůl a mícháme na mírném ohni, až se tekutina vypaří. Přidáme mouku, dobře zamícháme a po částech přiléváme vlažné mléko smíchané se zbytkem vývaru. Povaříme na mírném ohni asi 10 minut, přidáme víno, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Mléková polévka s nudlemi se pyšní jednoduchou přípravou.
Mléková polévka
Ochutnejte recept mléková houbovka s cibulí.