Recepty > kuře > minutkový kuřecí guláš
Potřebné suroviny:
500g kuřecích prsíček, masox nebo bujón, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, olej, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, až maso zbělá. Přidáme grilovací koření, papriku, promíchneme a podlijeme troškou vody. Přidáme masox, mletý pepř, mouku rozmíchanou s 1 dl vody, chvilku povaříme, dochutíme a odstavíme.
Podáváme s těstovinami.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Recept na baskické kuře
Recept na přípravu jídla minutkový kuřecí guláš přináší na talíř inspiraci.