Recepty > polévky > minestrone z propasírovaných rajčat
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička oregana, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 řapíky řapíkatého celeru, 1 brambor, 100 ml zeleninového vývaru, 300 ml propasírovaných rajčat, sekaná bazalka, petrželka, tabasko, sůl, pepř, med, 1 lžíce lněných semínek
Recept na přípravu:
V hrnci podusíme na rozpáleném slunečnicovém oleji a lžičce oregana nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený stroužek česneku a řapíky celeru nakrájené na kousky. Přidáme bramboru nakrájenou na kostičky, zeleninový vývar a propasírovaná rajčata. Vše vaříme 30 minut na mírném ohni. Ochutíme lžicí sekané bazalky, lžící sekané petrželky, tabaskem, solí a pepřem a polovinou lžičky medu. Posypeme lžicí lněných semínek.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Luštěninová polévka na jejíž přípravu použijeme čočku a hrách.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept minestrone z propasírovaných rajčat.