Recepty > vepřové maso > masový dort
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g vepřové krkovice bez kosti, sůl, pepř, adžika, 1 lžíce másla, 2 cibule, 100 g na plátky nakrájené anglické slaniny, 100 g na plátky nakrájeného šunkového salámu
Směs na potírání: 80 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžička chilli, sůl
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme adžikou. Na dno zapékací misky vložíme máslo a rozložíme 1/3 plátků masa. Zasypeme 1/2 nakrájené cibule, zakryjeme 1/2 plátků anglické slaniny. Slaninu potřeme 1/2 směsi na potírání, kterou jsme si připravili smícháním uvedených surovin a zakryjeme 1/2 plátků šunkového salámu. Poté celý postup opakujeme. Nahoru rozložíme zbylé plátky masa. Zapékací misku vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 3/4 hodiny.
Hotový pokrm krájíme na výseče jako dort a podáváme s vařenými brambory nebo hranolky. Poléváme šťávou, která se z masového dortu vypeče.
Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, holandské řízky, slovenské strapačky, kuřecí řízky v jogurtu, selský řízek, vepřové nudličky s houbami, pikantní vepřová krkovička, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, vepřové plátky zapečené s brambory a smetanou, domácí klobásy, vepřové nudličky na víně, vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.