Recepty > polévky > maďarská gulášová polévka z vepřového masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g libového vepřového masa, 100 g hovězího masa, 6 lžic kysané smetany, 1 malá mrkev, 2 cibule, 1 zrníčko zeleného pepře, 1 malá plechovka rajčat (nebo protlak), 25 g másla, 1/4 lžičky soli, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 zelená paprika, špetka mletého pepře a sušeného česneku
Recept na přípravu:
Maso omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli, papriku a mrkev pokrájejte na kolečka. Na rozpáleném tuku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte maso a smažte 5 minut. Pak přidejte mrkev, zelený pepř, rajčata (protlak), papriku, sůl, pepř mletý a sušený česnek. Dobře zamíchejte, přidejte 500 ml vody, zakryjte a vařte 1 hodinu. Podle potřeby podlévejte. Před podáváním přidejte kysanou smetanu.
Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Rychlá gulášová zelňačka
Ochutnejte recept maďarská gulášová polévka z vepřového masa.