Recepty > maďarská kuchyně > maďarský kuřecí perkelt
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Perkelt: kuřecí maso, cibulka, hladká mouka, červená paprika, mletý pepř
Noky: sůl, vejce, polohrubá mouka
Postup přípravy:
Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme osolené maso obalené v mouce smíchané s paprikou. Maso osmahneme z obou stran, podlijeme trochou vody tak, aby bylo alespoň ze 3/4 ponořené a dusíme (přibližně 1 hodinu). Když je maso uvařené, vyjmeme ho, obereme, vývar přecedíme, vrátíme do něj obrané maso a opepříme. Podáváme s noky, které připravíme následujícím způsobem:
Z 1 sklenice vody, 1 vejce, špetky soli a 3/4 kg polohrubé mouky vytvoříme táhlé těsto, které protlačujeme sítem na halušky do vařící vody a vaříme asi 8 minut.
Další recepty:
kuře na paprice, boloňské špagety, sýrové kuřecí placky, nepálská kuřecí prsíčka, kuře v alobalu se žampiony a slaninou, pečené kuře se zelím a brambory, řecké kuřecí řízky, medová marináda, obalované kuřecí nudličky, plněné kuřecí řízky, čočka po indicku, kuře na medu, zeleninový salát se sójovými boby, kuřecí perkelt
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.