Recepty > polévky > luštěninová polévka se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml loupaného žlutého hrachu nebo fazolí, 1,5 l vody, 1/2 l nakrájené zeleniny, 1/2 lžičky kukrumy, 1 lžíce cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce kokosu, 1/2 lžičky chilli, 1 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce ghí nebo oleje, 1 lžička řeckého sena, 3 bobkové listy, špetka asa foetidy, 1/2 lžičky soli
Recept na přípravu:
Hrách propláchněte a nechte okapat. V hrnci přiveďte do varu vodu s hrachem, solí, kurkumou a bobkovými listy a vařte na mírném plameni, až hrách změkne, ale nerozvaří se. V druhém hrnci připravte čóns a osmažte na něm zeleninu a pak přidejte i kokos. Potom přidejte do dálu a vařte do měkka. Nakonec přidejte citronovou šťávu s cukrem.
Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Luštěninová polévka na jejíž přípravu použijeme čočku a hrách.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kuřecí polévka
Ochutnejte recept luštěninová polévka se zeleninou.