Recepty

Recepty > polévky > luštěninová polévka se zeleninou

Luštěninová polévka se zeleninou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 ml loupaného žlutého hrachu nebo fazolí, 1,5 l vody, 1/2 l nakrájené zeleniny, 1/2 lžičky kukrumy, 1 lžíce cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce kokosu, 1/2 lžičky chilli, 1 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce ghí nebo oleje, 1 lžička řeckého sena, 3 bobkové listy, špetka asa foetidy, 1/2 lžičky soli

Recept na přípravu:

Hrách propláchněte a nechte okapat. V hrnci přiveďte do varu vodu s hrachem, solí, kurkumou a bobkovými listy a vařte na mírném plameni, až hrách změkne, ale nerozvaří se. V druhém hrnci připravte čóns a osmažte na něm zeleninu a pak přidejte i kokos. Potom přidejte do dálu a vařte do měkka. Nakonec přidejte citronovou šťávu s cukrem.

Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Luštěninová polévka na jejíž přípravu použijeme čočku a hrách.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kuřecí polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept luštěninová polévka se zeleninou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.