Recepty > polévky > luštěninová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrnek hrachu, 1 hrnek čočky, 1 hrnek nastrouhané kořenové zeleniny, 1 cibule, 1,5 litru vývaru, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku
Recept na přípravu:
Hrách necháme přes noc namočit. Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme nastrouhanou zeleninu a zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme hrách a čočku a vaříme do měkka. Hotovou polévku ochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí a mletým pepřem.
Další recepty:
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Gulášová polévka z mletého masa s brambory.
Koprová kulajda s bramborem.
Fazolová polévka od babičky do které přidáme vlasové nudle.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Bramborový guláš s kuřecím masem provaříme, dosolíme, ochutíme majoránkou a sušenou petrželkou.
Špenátová polévka z listového špenátu s jíškou.
Kachní polévka recept na přípravu.
Rychlá česnečka doplníme osmaženými kostičkami housky.
Bílá polévka z králíka
Ochutnejte recept luštěninová polévka.