Recepty > omáčky > losos s křenovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
file z lososa, citron, smetana, strouhaný čerstvý křen, sůl, pepř, vývar, máslo, hladká mouka, strouhanka
Jak připravit tento recept:
Omytá a osušená file z lososa zakapeme citronem a trochu posolíme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku vložíme lososa a na file položíme plátky másla a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na cca 180 °C. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme si jako by jíšku. Zpěněnou jíšku zalijeme 100 ml vývaru a mícháme, přilijeme smetanu, přidáme 2 lžíce strouhaného křenu a opepříme. Vše provaříme, popřípadě ještě zahustíme amerikou (hladá mouka s vodou).
Upečeného lososa položíme na talíř, přelijeme křenovou omáčkou a podáváme opékanými brambory.
Další recepty:
Hovězí maso s křenem ze které připravíme křenovou pastu.
Teplá brusinková omáčka s mandarinkami.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem přelijeme omáčkou.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Domácí klobásy z plece.
Vepřové medailonky na pomerančích podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Sekaná se sýrem a křenem zapečená v troubě.
Losos a brusinková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje losos s křenovou omáčkou a recept na ni.