Recepty > omáčky > losos a brusinková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 file z lososa, citronová šťáva, sušené brusinky, 2 polévkové lžíce zavařených brusinek, 1 smetana na vaření, olivový olej, máslo
Jak připravit tento recept:
Omytá a osušená file pokapeme citronovou šťávou a trochu posolíme. Troubu předehřejeme na 170 °C. Mezitím připravená filátka osmažíme na pánvi na olivovém oleji a poté vložíme do malého, máslem vymazaného pekáčku. Na filea položíme plátky másla, posypeme sušenýma brusinkami a dáme do trouby péct na cca 5-10 minut. Po upečení by se měl losos rozpadat a měl by být pěkně růžový. Pečeme ho s kůží, aby držel pěkně pohromadě. Než se losos upeče, připravíme si jednoduchou omáčku. Do pánve, ve které jsme osmahli lososa, přidáme smetanu a provaříme. Když smetana zhoustne, přidáme 2 polévkové lžíce zavařených brusinek a mícháme. Povaříme cca 2 minuty. Omáčka díky brusinkám dostane barvu a sladko-trpkou chuť. Upečeného lososa přendáme na talíř a přelijeme hotovou omáčkou.
Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.
Další recepty:
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Pikantní brusinková omáčka z brusinkového kompotu.
Dezert ze sýru necháme zabalený v alobalu v chladu do druhého dne.
Domácí klobásy z plece.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem přelijeme omáčkou.
Domácí tvaroh tvrdý nebo měkký.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Pikantní kuřecí nudličky podáváme s rýží nebo hranolkami.
Teplá brusinková omáčka s mandarinkami.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Brusinková omáčka z rybízu
Dozvíte se zde, jak se připravuje losos a brusinková omáčka a recept na ni.