Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kůrek z chleba, 2 brambory, 250 g hub, pepř, kmín, masox, máslo, 2 cibule, sůl, 4 vejce, 1 kelímek zakysané smetany, 1 smetanový tavený sýr, hladká mouka, vegeta, ocet
Recept na přípravu:
Chléb nadrobíme na kousky a necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme, přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby, doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku přidáme část hub a osolíme. Jsou-li houby dostatečně dušené přidáme vejce a ne příliš do sucha uvaříme. Ve smetaně rozmícháme tavený sýr, trochu mouky a vlijeme do základu polévky. Povaříme a dochutíme kořením, solí a octem. Před podáváním můžeme přidat usekanou petrželku, pažitku apod. Nakonec přidáme houbovo-vaječnou směs.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami kterou podáváme posypanou nasekanou petrželí.
Ryby nakládané na kyselo - očištěné ryby naporcujeme...
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůžičku.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny se kterými ji podáváme.
Zelná polévka z kysaného zelí.
Brokolicová polévka získá jemnost použitím sýra.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Brokolicová polévka se sýrem a třemi brambory.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem kterou upečeme v rozehřáté troubě.
Vývar z hovězího žebra a kuřecího korpusu.
Zimní polévka
Ochutnejte recept kyselo.