Recepty > zelí > kyselé zelí na sladko
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g kysaného zelí, 500g hlávkového zelí, sůl, 1/2 kávové lžičky kmínu, 1 polévková lžíce sádla, 1/4 cibule, 30g špeku nebo slaniny, hladká mouka, cukr moučka, ocet
Recept na přípravu:
Kysané zelí dáme na sítko, propláchneme vodou a nakrájíme na drobné kousky, hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a oba druhy zelí vložíme do hrnce, promícháme, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a přikryté poklicí vaříme doměkka. Rozehřejeme sádlo, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a po chvilce přisypeme na drobné kostičky nakrájený špek, krátce osmažíme a přidáme do zelí. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a přidáme cukr a ocet.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Bůček na zelí je recept české kuchyně.
Hlávkový salát jako příloha.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Kyselé zelí na čínský způsob s kešu oříšky.
Zelná polévka s klobáskou.
Zelné závitky chutnají.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Zelný salát z čerstvého zelí
Ochutnejte recept kyselé zelí na sladko.