Recepty > polévky > kyselá polévka z kýty a hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru hovězího vývaru, 250 g vepřové kýty, 200 g fazolových lusků, 50 g máčených černých hub, 2 lžíce octa, 1 lžička cukru, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce máčeného škrobu, Glutasol, sůl, 50 g celerové natě, 1 lžíce sádla, mletý pepř
Recept na přípravu:
V osoleném vařícím vývaru povaříme vepřové maso nakrájené na slabé plátky. Sebereme pěnu a přidáme dobře očištěné předem namočené a přesekané černé houby, překrájené fazolové lusky, dezertní víno, sójovou omáčku, ocet, mletý pepř, cukr a Glutasol. Když je vše dobře povařené, polévku lehce zahustíme máčeným škrobem a zdobíme sekanou zelenou celerovou natí. Navrch dáme lžíci sádla.
Další recepty:
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory.
Kuřecí polévka
Ochutnejte recept kyselá polévka z kýty a hub.