Recepty > z jablek > kynutý jablkový koláč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 80 g másla nebo hery, 2 vejce, 25 g droždí, 1/2 skleničky mléka, vanilkový cukr, jablka
Postup přípravy:
V míse utřeme žloutky s tukem a cukrem do pěny, postupně přisypeme mouku a přilijeme kvásek, který jsme si předem připravili z droždí, vlažného mléka a lžičky cukru. Hmotu z mísy přendáme na vál a vypracujeme z ní vláčné těsto, které necháme půl hodiny kynout. Poté těsto rozdělíme na dva stejné díly a rozválíme na placky. Jednu položíme na vymaštěný plech, poklademe na ni nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem a přikryjeme druhou plackou. Navrch potřeme rozšlehaným bílkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme do růžova.
Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, jablečné řezy s polevou, banánové koblihy, křehký jablkovec, jablka v županu, jablkový dezert, česnečka, ratatouille, jablečný závin, tvarohová žemlovka, jablkový salám, omeleta z ovesných vloček, jablečný závin pro diabetiky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.