Recepty

Recepty > z jablek > kynutý jablkový koláč

Recepty - Kynutý jablkový koláč

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 80 g másla nebo hery, 2 vejce, 25 g droždí, 1/2 skleničky mléka, vanilkový cukr, jablka

Postup přípravy:

V míse utřeme žloutky s tukem a cukrem do pěny, postupně přisypeme mouku a přilijeme kvásek, který jsme si předem připravili z droždí, vlažného mléka a lžičky cukru. Hmotu z mísy přendáme na vál a vypracujeme z ní vláčné těsto, které necháme půl hodiny kynout. Poté těsto rozdělíme na dva stejné díly a rozválíme na placky. Jednu položíme na vymaštěný plech, poklademe na ni nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem a přikryjeme druhou plackou. Navrch potřeme rozšlehaným bílkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme do růžova.

Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, jablečné řezy s polevou, banánové koblihy, křehký jablkovec, jablka v županu, jablkový dezert, česnečka, ratatouille, jablečný závin, tvarohová žemlovka, jablkový salám, omeleta z ovesných vloček, jablečný závin pro diabetiky

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.