Recepty > polévky > květáková polévka s krutony
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 malý květák, 1 větší mrkev, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 lžíce mouky, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, 1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu, 2 starší rohlíky
Recept na přípravu:
Rozehřejeme tuk, přisypeme mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vložíme na kousky pokrájenou zeleninu a bujón. Vaříme do změknutí zeleniny, asi 15 minut. Polévku rozmixujeme dohladka, pokud je příliš hustá, zředíme trochou vody. Dochutíme solí a muškátovým oříškem a necháme krátce přejít varem. Při podáváná na talíři posypeme posekanou pažitkou a opečenými kostičkami rohlíků.
Další recepty:
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Květáková polévka s mrkví z květáku.
Loštická polévka ze slaniny.
Krémová česnečka z mléka.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Hustá květáková polévka kterou dozahustíme polohrubou moukou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Chřestová polévka s krutony
Květáková polévka s krutony přináší na talíře svoji chuť.