Recepty > polévky > květáková polévka s hráškem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 malý květák, hrst pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 2 hrsti hrášku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1 kostka zeleninového bujónu
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme kořenovou zeleninu. Zasypeme moukou a upražíme zeleninovou jíšku. Zalijeme 1-1,5 litrem vody a rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme bujón a na větší růžičky rozebraný květák. Když květák změkne, šťouchadlem na brambory ho v polévce rozmačkáme, přidáme hrášek, polévku dochutíme muškátovým oříškem a ještě 4-5 minut povaříme.
Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Květáková polévka s mrkví z květáku.
Loštická polévka ze slaniny.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Květáková polévka s krutony, opečenými kostičkami rohlíků.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Chřestová polévka s krutony
Květáková polévka s hráškem přináší na talíře svoji chuť.