Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s fazolkami

Květáková polévka s fazolkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší květák, 2-3 mrkve, hrst zelených fazolkových lusků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce podravky, mletý pepř, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na drobné růžičky. Na rozehřáté máslo nasypeme mouku a za stálého míchání si upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přidáme mrkev, květák a fazolky. Pokud použijeme fazolové lusky sterilované, vkládáme je do polévky až před koncem vaření. Uvaříme doměkka. Polévku dochutíme solí, případně podravkou, necháme přejít varem a odstavíme. Při podávání na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Krémová česnečka z mléka.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Květáková polévka s mrkví z květáku.
Loštická polévka ze slaniny.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Fazolky na smetaně s hovězím masem nakonec prohřejeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Květáková polévka s krutony, opečenými kostičkami rohlíků.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Chřestová polévka s krutony

Recepty
Motto

Květáková polévka s fazolkami přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.