Recepty > kuře > kuřecí stehna marinovaná v pivu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna bez kostí, 1 hrnek malinové marmelády, 2 lžíce jablečného octa, 0,33 l piva, 1 stroužek česneku, 2 menší šalotky, 1/2 citronu, sůl, bílý pepř, olej
Postup přípravy:
Marmeládu, jablečný ocet, pivo, prolisovaný česnek, drobně nakrájenou šalotku, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu, sůl a bílý pepř smícháme a vytvoříme marinádu, do které vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. V lednici je necháme marinovat alespoň 4 hodiny a poté na rozehřátém oleji osmažíme (případně na grilu grilujeme) po obou stranách. Zbylou marinádu necháme přejít varem a použijeme ji jako šťávu ke kuřecím stehnům.
Kuřecí stehna podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Další recepty:
kuřecí kung-pao, kuře na paprice, plněná kuřecí prsíčka, kuře na divoko, kuřecí stehna na žampionech, játra na cibulce, kuřecí perkelt, kuřecí ragú, kuřecí chmelíci, pikantní kuřecí guláš, pečené kuře na bazalce, kuřecí prsíčka na řapíkatém celeru, marinované kuře
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.