Recepty > kuře > kuřecí řízky v alobalu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, brambory, 4 plátky šunky, 4 cibule, 4 rajčata, 4 menší papriky, menší plechovka pokrájených sterilovaných žampiónů, sůl, mletý pepř, sladká mletá paprika, olej, alobal
Postup přípravy:
Alobal nastříháme na 4 větší čtverce, které uprostřed potřeme olejem. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na l cm silná kolečka, která osolíme a opeříme. Na brambory položíme osolený a sladkou paprikou posypaný plátek masa. Na maso položíme plátek šunky, posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka a nahoru položíme pokrájené rajče, lžíci žampiónů a pokrájenou papriku. Zabalíme, strany alobalu přehneme nahoru, aby nevytékala šťáva z masa a zeleniny a vložíme do pekáčku. Kuřecí řízky v alobalu pečeme asi 4O minut v troubě.
Další jídla:
Řecké kuře osmažíme na rozehřátém másle.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony podáváme s rýží.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou pečeme překryté alobalem.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Kuřecí řízky v alobalu s anglickou slaninou
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí řízky v alobalu.