Recepty > kuře > kuřecí řízky se strouhaným křenem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, sůl, mletý pepř, olej, 4 plátky sýra, 4 plátky šunky, trocha strouhaného křenu
Postup přípravy:
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji. Poté na maso pomažeme křenem (vrstvou silnou asi 2 mm), na křen položíme plátek šunky a navrch plátek sýra, který necháme jemně roztéci. Podáváme s brambory, hranolky nebo kroketami.
Další jídla:
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou pečeme překryté alobalem.
Řecké kuře osmažíme na rozehřátém másle.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Ananasový dort vložíme do lednice, kde ho necháme ztuhnout.
Zapékané kuřecí maso s brokolicí zapékáme, až se sýr rozteče.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Kuřecí řízky v alobalu s anglickou slaninou
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí řízky se strouhaným křenem.