Recepty

Recepty > kuře > kuřecí řízky s drůbežími játry a slaninou v alobalu

Kuřecí řízky s drůbežími játry a slaninou v alobalu

Potřebné suroviny:

4 kuřecí řízky po cca 100 g, sůl, pepř, 100 g drůbežích jater, mletý kmín, 50 g slaniny, alobal, tuk na alobal

Postup přípravy:

Vykostěné maso z kuřete naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Pro každý řízek ustřihneme čtverec alobalu. Alobal potřeme tukem a položíme na něj řízek. Na řízek klademe vždy čtvrtinu tenkého plátku nakrájených jater a posypeme je tlučeným kmínem. Povrch poklademe tenkým plátkem slaniny. Dobře zabalíme do alobalu a dáme péci do dobře vyhřáté trouby nebo do grilu. Pečeme asi 30 minut. Poté z alobalu vyjmeme a podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem a játra podle chuti dosolíme.

Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Marinované kuřecí řízky na které položíme plátkový sýr.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Kuřecí řízky v jogurtu s bramborovou kaší.
Vepřové kotlety v alobalu

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí řízky s drůbežími játry a slaninou v alobalu přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.