Recepty > polévky > kuřecí rajská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kuřecíha masa, sůl, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 3 vrchovaté lžíce pohankových krup, 1-2 lžíce zásmažky, 1 lžička cukru, 1 malá plechovka rajského protlaku (140 g), několik čerstvých lístků bazalky
Recept na přípravu:
Omyté maso zalijeme 1,2 litry vody, osolíme, přidáme koření a pod pokličkou uvaříme doměkka (asi 20 minut). Uvařené maso i koření vyjmeme z hrnce. Do vývaru nasypeme pohanku, přidáme zásmažku a znovu přivedeme k varu. Po 3-4 minutách přidáme protlak, cukr a povaříme další 3 minuty. Do hotové rajské polévky vložíme na kousky pokrájené uvařené maso. Při podávání na talíři ozdobíme lístky bazalky.
Další recepty:
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Rajská polévka s bazalkou a nahrubo nasekaným česnekem.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Loštická polévka ze slaniny.
Květáková polévka s krutony, opečenými kostičkami rohlíků.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Rajská omáčka z kečupu s hovězím masem.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Polévka z kvasnic
Kuřecí rajská polévka přináší na talíře svoji chuť.