Recepty > polévky > kuřecí polévka s těstovinami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g kuřecího masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední pokrájená cibule, 250 g pokrájené mrkve, 250 g květáku rozebraného na růžičky, 8,5 dl kuřecího vývaru, 125 g malých těstovin, 2 lžičky sušených bylinek, sůl, pepř, sýr parmezán, kostičky osmaženého chleba
Recept na přípravu:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a odstraníme kůži. V hrnci rozehřejeme olej a rychle osmahneme maso, cibuli, mrkev a květák dozlatova. Přidejeme vývar a směs bylinek a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a uvedeme znovu do varu. Hrnec zakryjeme pokličkou a za občasného zamíchání, aby se těstoviny neslepily, necháme na mírném plameni povařit dalších 10 minut. Přidáme podle chuti sůl a pepř a případně posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme s osmaženými kostičkami chleba.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Kuřecí polévka
Ochutnejte recept kuřecí polévka s těstovinami.