Recepty

Recepty > omáčky > kuřecí perkelt s těstovinami

Kuřecí perkelt s těstovinami

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g kuřecího masa, 250 ml smetany (12%), 100 ml mléka, 3-4 lžíce hladké mouky, sladká mletá paprika, mletý pepř, olej, cibule, sůl, těstoviny

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájené kousky kuřecího masa a osmahneme. Přidáme sůl, pepř, papriku a zalijeme cca 1,5 l horké vody. Necháme dusit asi 20 minut. Připravíme si zahuštění se smetany, mléka a mouky. Když je kuřecí maso měkké, přidáme do hrnce připravené zahuštění a za stálého míchání vaříme ještě 5-7 minut. Nakonec podle chuti dosolíme. Podáváme s těstovinami.

Další recepty:
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Perkelt s noky, kuřecí stehna omyjeme.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Hlíva s těstovinami ochucená bylinkami.
Kuřecí perkelt po maďarsku dochutíme a krátce povaříme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Polévka z hovězího masa

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje kuřecí perkelt s těstovinami a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.