Recepty

Recepty > omáčky > kuřecí perkelt po maďarsku

Kuřecí perkelt po maďarsku

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 kuřecí stehna s kůží, 100 g másla, 2 cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 polévková lžíce mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 paprikový lusk, 1 mrkev, 1 bobkový list, 2 rajčata (nebo rajčatový protlak), olej na orestování, 100 g zakysané smetany

Jak připravit tento recept:

V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku, na nudličky nakrájenou papriku, na malé kostičky nakrájenou mrkev, rozpůlená spařená rajčata, česnek nakrájený na plátky, nové koření a orestujeme. Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa, bobkový list a 10 minut podusíme. Přendáme do papiňáku a dusíme dalších cca 35 minut do měkka. Kuřecí maso pak vyndáme, obereme od kostí, šťávu zahustíme jíškou, maso vložíme zpět do hrnce. Přidáme smetanu, dochutíme a krátce povaříme.

Další recepty:
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Mrkvový perkelt z koleček mrkve.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.
Perkelt z hovězího masa posypte chilli papričkou.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Polévka z hovězího masa

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje kuřecí perkelt po maďarsku a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.