Recepty

Recepty > omáčky > chilli con carne bez masa

Chilli con carne bez masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 2 hrsti sojového granulátu, 0,5 lžíce oregana, 1 pórek, 5 stroužků česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, 250 g fazolí, 3 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 4 hřebíčky, sůl, cukr

Jak připravit tento recept:

Fazole namočíme, nejlépe přes noc, poté vyměníme vodu.

V hrnci se lžíci rozehřátého oleje osmahneme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku a mícháme jen malou chviličku, aby nezhořkla. Poté přidáme fazole i s vodou, hřebíček a dusíme, dokud fazole nezměknou. Fazole by měly být těsně pod vodou. Při vaření doplňujeme vodu podle toho, jak se vyvařuje. Když jsou fazole měkké, přidáme loupaná rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, sojový granulát (suchý, nenamočený). Podle chuti přidáme sůl, cukr a oregan a dusíme ještě alespoň pět minut.

Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.

Další recepty:
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Svíčková z králíka pečená v troubě pečená.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Hovězí zadní guláš

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje chilli con carne bez masa a recept na přípravu.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.