Recepty

Recepty > kuře > kuřecí maso se šlehačkou

Kuřecí maso se šlehačkou

Potřebné suroviny:

500g kuřecího masa, 2 cibule, olej, kečup, sojová omáčka, 1 šlehačka, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji orestujeme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme mletým pepřem, zakapeme sojovou omáčkou a asi 20 minut restujeme. Pak přidáme trochu kečupu a po chvilce zalijeme šlehačkou. Necháme přejít varem a podáváme. Při podávání můžeme na talíři posypat nasekanou pažitkou.
Podáváme s brambory, těstovinami, rýží nebo hranolkami.

Další jídla:
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Cuketa na kari připravená na pánvi wok.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninovým salátem.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuře pečené na kari

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí maso se šlehačkou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.