Recepty > kuře > kuřecí maso se šlehačkou
Potřebné suroviny:
500g kuřecího masa, 2 cibule, olej, kečup, sojová omáčka, 1 šlehačka, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme mletým pepřem, zakapeme sojovou omáčkou a asi 20 minut restujeme. Pak přidáme trochu kečupu a po chvilce zalijeme šlehačkou. Necháme přejít varem a podáváme. Při podávání můžeme na talíři posypat nasekanou pažitkou.
Podáváme s brambory, těstovinami, rýží nebo hranolkami.
Další jídla:
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Cuketa na kari připravená na pánvi wok.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninovým salátem.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuře pečené na kari
Recept na přípravu jídla kuřecí maso se šlehačkou přináší na talíř inspiraci.