Recepty > kuře > kuřecí maso s tatarskou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecího masa, máslo, 2 velké cibule, sůl, pepř, šunka, 250 g sklenka tatarské omáčky, 200 g tvrdého sýra na strouhání
Postup přípravy:
Na dno zapékací mísy vymaštěné máslem poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, na ni položíme osolené a opepřené kuřecí maso nakrájené na menší kousky, poklademe plátky šunky, potřeme tatarskou omáčkou a nakonec zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Přikryjeme alobalem a vložíme do na teplotu 250 °C rozehřáté trouby, kde kuřecí maso s tatarskou omáčkou pečeme asi 25 minut. Poté odstraníme alobal a při 200 °C dopečeme, až se vytvoří zlatavá kůrčička.
Podáváme s vařenými brambory nebo hranolky jako přílohou.
Další recepty:
zelím nadívané kuře, kuře na kari, marináda na kuřecí maso, zapečené kuře v tatarské omáčce, bochánky se špenátem a kuřecím masem, kuřecí řízky v tatarské omáčce, bramborový salát, kuřecí prsíčka s mangem, zapékané brambory s kuřecím masem, kuře na paprice, plněná kuřecí prsíčka, bramborový guláš, vepřové nudličky na víně, kuřecí řízky v jogurtu
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.